Top 8 holebi genezings therapieën, van bidden en koken tot electro shocks.

Mythe 1
Bidden om hetero te worden.
Wanneer je religieus bent kunnen gebeden wonderen doen. Genezingen door gebed worden vooral aangeboden door religieuzen of groepen die stellen dat bidden tot God hen zal helpen hetero te worden. Wanneer je elke avond bid, en hoopt op succes, zal het falen van dat succes er enkel voor zorgen dat je het gevoel krijgt dat God je in de steek laat. Volgens een Britse therapeut kan het falen van deze therapie religieuze mensen zelfs erg depressief maken en in sommige gevallen zelfs leiden naar zelfmoord. Met andere woorden bidden om hetero te worden werkt niet.

Mythe 2
Alle holebi’s moeten zich over het feit heen zetten dat ze seksueel misbruikt zijn.
Het lijkt ongeloofwaardig, maar sommige therapeuten geloven écht dat mensen holebi zijn omdat ze als kind seksueel werden misbruikt. Maar er is geen bewijs dat een kind dat heteroseksueel geboren wordt hetero zal zijn als het niet is misbruikt.

Mythe 3
Homoseksualiteit is een ziekte en kan genezen worden.
Homofoben wijzen vaak op het feit dat er kleine bewijzen zijn dat er zoiets bestaat als een homo of lesbisch gen, waardoor men zou kunnen genezen van homoseksualiteit. Maar tot op heden is er nog steeds geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een holebi gen bestaat. Frankrijk was het eerste land ter wereld dat homoseksualiteit in 1791 legaliseerde. In vergelijking in de UK werd homoseksualiteit geclassificeerd als ziekte in 1867 en in de US in 1973. In 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de lijst der mentale ziekten. Wanneer alle Wereldgezondheidsorganisaties dit zouden doen, dan is de tijd voor homofoben gekomen om hun mening bij te stellen.

Mythe 4
Studies wezen uit dat therapieën om holebi’s hetero te maken werken.
In 2001 stelde psychiater Bob Spitzer dat holebi genezings therapieën werken. Maar na al die jaren van proberen holebi’s hetero te maken is Spitzer in april van dit jaar terug gekomen op zijn stelling, en liet hij weten dat zijn studie niet werkt en dat hij zijn verontschuldigingen aanbied aan holebi’s wereldwijd voor het verspreiden van een bericht dat onjuist is, waarna hij toegaf dat zijn therapieën niet bewezen zijn. Ook bood hij zijn excuses aan, aan elke holebi die zijn tijd verspilde aan deelname van zulke therapieën.

Mythe 5
Therapeuten die zelf holebi zijn rekruteren je of veranderen je wanneer ze zelf hetero zijn.
Paranoïde reparative therapeuten zeggen vaak dat verwarde patiënten niet naar liberale psychologen moeten gaan, want dan zou de kans bestaan dat ze worden aangeworven voor de holebi gemeenschap. Maar seksuele geaardheid is geen keuze die moet worden aangemoedigd of afgeraden. Mensen kunnen je voorhouden wat ze willen en overtuigen van wat ze willen, maar het is onmogelijk om de basis (de geaardheid) te veranderen.

Mythe 6
Ex holebi’s hebben nooit meer gevoelens voor mensen van hetzelfde geslacht.
Na jaren van bidden, naar de kerk gaan en beloven dat je nooit meer zal denken aan seksueel contact met iemand van hetzelfde geslacht, de gevoelens zullen nooit verdwijnen. Met andere woorden mensen die zeggen dat ze ex holebi zijn en vertellen over hun nieuwe heteroseksuele leven zijn leugenaars. Er zijn verschillende voorbeelden van zogenaamde ex holebi’s die na een tijd betrapt werden op het hebben van homoseks in het geheim. Zo was er ooit ene John Paulk van een Amerikaanse homofobe organisatie die ook wordt weer hetero therapieën aanbod. Hij kwam verschillende keren op Tv als ex holebi maar werd jaren later gefotografeerd terwijl hij uit een homobar kwam, hij werd ontlagen wegens hypocrisie.

Mythe 7
Electric shocks, operaties, sporten of koken maken je hetero.
Er zijn veel horror technieken gebruikt om holebi’s hetero te maken. Allen hebben ze gemeen dat ze uiterst gevaarlijk zijn. In de jaren 20 werden in Duitsland door dokters testikels van doden ingepland bij homo’s in de hoop dat deze dan meer mannelijke hormonen zouden gaan ontwikkelen, er waren toen geen bewijzen dat dit soort ingrepen daadwerkelijk werkten. Wat op de dag van vandaag nog wel wordt gebruikt is het toedienen van hormonen in de hoop mannen een boost te geven in hun mannelijkheid. In de jaren 50 en 60 was in Groot-Brittannië gedrags therapie de ‘normale’ gang van zaken om homo’s te genezen. Men behandelde mannen die werden beschuldigd van het hebben van homoseks met Electro shocks, hallucinogenen drugs en hersenspoel technieken. Bij deze laatste techniek lieten ze mannen foto’s zien van naakte mannen en kregen ze daarna elektrische schokken of drugs die hen deed braken. In 1994 oordeelde de Amerikaanse Psychological Association dat dit gevaarlijke praktijken waren die bovendien niet werken en vaak leiden tot zelfmoord of mentale ziekte bij de patiënt. Tot slot zijn er ook nog groepen die holebi’s trachten te genezen door ze aan te raden gender specifieke sporten te gaan beoefenen of zelfs dat leren koken hen kan veranderen in hetero’s.

Mythe 8
holebi therapieën om hetero te worden kunnen geen kwaad.
Fout. Deze therapieën doen altijd kwaad en zijn nooit goed. Wanneer iemand liegt tegen zichzelf en zichzelf probeert te overtuigen dat ze niet homo of lesbisch zijn, uit zich dat altijd in ziekte, depressie en gedachten aan zelfmoord. Uit een studie van 2002 bleek dat 55% van de mensen die deelnamen aan wordt weer hetero therapieën nadien last hadden van mentale ziekten. Andere en latere studies kwamen tot hetzelfde resultaat met als extra-tje dat een deel van de ‘patiënten’ na het ondergaan van wordt weer hetero therapieën zelfmoord pleegden.

Verbazing om vergoeding homotherapie‎
Psychiatrische patiënten werken in eigen ateliers
Therapeuten en kampen om homo’s te genezen

Advertenties

2 reacties»

[…] niet vergeten op 14 oktober Top 8 holebi genezings therapieën, van bidden en koken tot electro shocks. N-VA Sint-Truiden wil bordeelhuis in plaats van Chaussée d’Amour Vind ik leuk:LikeBe the first […]

[…] Top 8 holebi genezings therapieën, van bidden en koken tot electro shocks. Doodgeslagen door drugsdealer omdat hij foto’s nam Dealers pesten alweer café weg Vind ik leuk:LikeBe the first to like this. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: