‘Lego voor meisjes is seksistisch’

Bij ons ligt ‘Lego Friends’, speciaal bedacht voor meisjes van 5 tot 9, pas over enkele weken in de winkels. Maar in de landen waar de Lego in pastelkleurtjes en met flashy poppetjes al op de markt is, groeit het verzet wegens ‘seksistisch en clichébevestigend’.

'Lego voor meisjes is seksistisch'

20u58, zei Kristine Delacourt:… hoe kunt ge uzelf zijn, wanneer uw omgeving vanalles opstart. Neem nu eens EmanCIpaTIE voor vrouwen… dwz dat m’n bestaande rollenpatronen openzet voor vrouwen. Ze starten met vrouwenploegen en dat allemaal omdat ze het anders niet meer in hun hand kunnen houden. Laat anderen zichzelf zijn en wil niet over alles uw macht hebben.

09u56, zei Laurent Baeke: d’r zijn fysieke verschillen en er zijn verschillen waarop de hersenen functioneren. Ja, de één is auto-mechanieker en de andere prof-voetballer en nog eentje is kok op een camping. We verschillen allen in onze interesses, fysiek en kennis … Maar jouw denken is Adam & Eva

21u12, zei Eric Carrette… Hallo, ik zie op de verpakking een meisje staan en wat zeggen de begeleiders(ouders, familie) dan. En zo’n poppen echt stom… niks doen deze vanuit zichzelf en later klagen de mannen mijn vrouw is juist een ambulance – doe dit, doe dat.

17u44, zei Herman Embrechts: Hallo, Adam en Eva… Adam niet geïntereseerd in poppen? Als dat een uitzondering is kan geen kwaad, anders later moeilijk als ie geen vader wilt worden. En welk speelgoed heeft ie thuis 😕

16u14, zei Lut Duprez: Hallo, de wereld bestaat uit meisjes, klein, sluw, man, slank en gezond ……….. en toch raar als je met zo’n auto-mechanieker in de keuken een pizza in de oven zet. Want dan is in de winkelrekken en alle andere programmatie er iets mis. Snel iedereen hun kinderen naar de konder-psychiater laten brengen vooraleer de verkoopcijfers gaan dalen.

13u49, zei Serge Theijs… Hallo, waar spelen de vriendjes mee en welke afbeeldingen staan op dat speelgoed… en wie speelt welke rol in een animatiefilm? De industrie wint met hun koning ’s huisjes: videorecorder, digibox, dvd-speler, Wii !-console enof de Playstation ….en verder de graskantmaaier, takversnipperaar, verticuteermachine, bladblazer/-zuiger …en rook/geur/warmte-melders, veiligheidsystemen. Verbrandingsoven mogelijk van Houthalen naar Beringen-Nieuwsblad

T’is crisis en werk is d’r niet meer voor ieder… dus snel de genderrollen, vrouwen thuis bij de kindjes en mannen aan ’t werk! Is dat wel de oplossing? De simpele geest is toch voorbij 😕 of heeft deze generatie nog steeds het stuur in handen? Tegenwoordig is smartphone en recreatie-(sporten, thema-café’s…)vrijetijdsbesteding en 4/5 werkdagen………….

Gender in de klas
Gender against men
Vier op de vijf vrouwen hebben ooit seksisme ervaren

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: