Gemeenten zitten bijna zonder geld

Vlaamse steden en gemeenten schrappen in 2012 her en der investeringen en voeren tegelijk de wildste besparingen door in een poging hun begroting in evenwicht te krijgen.

De besparingsdrift is voor een deel het gevolg van het debacle van de Gemeentelijke Holding dat voor beduidend minder inkomsten zorgt. Ook de heersende economische crisis zorgt voor minder inkomsten en meer uitgaven, vermits inwoners vaker een beroep doen op het OCMW.

Gelezen: Crisis of niet: Europese ambtenaren krijgen opslag …weigert de lonen van 44.000 Europese ambtenaren te bevriezen. De lidstaten vinden dat iedereen moet inleveren in tijden van crisis.

Dat m’n in een gemeente naar het OCMW dient te gaan. Eerst laat m’n in de gemeente toe dat burgers hun privé kasteel neerzetten, om dan financiële steun te geven, wanneer het pillen slikken en fijn stof problemen op hun bord schaft. Want werk is het schaffen van een produkt zoals graskantmaaier, takversnipperaar, verticuteermachine, bladblazer/-zuiger voor in dat privé-kasteel dat Koning ’s huis heet. De verkopende produkten zijn zekers in handen van Testament.

Werklozen aan ’t werk… Verkoop nieuwe PlayStation Vita historisch laag … de loonkost gaat nog stijgen als m’n de medicatie aanrekent. Hier betaalt de (tewerkgestelde)werkloze grotendeels de medicatie en zodoende leeft menig tewerkgestelde nog onder de armoedegrens.

“De geldnood scherpt de creativiteit aan.” Kan dan nu dat fijn stof omlaag? en Belgen slikken massaal pijnstillers – Hbvl.be & 960.000 Belgen slikken antidepressiva – Hbvl.be

Gemeenten mogen gsm-antennes belasten
Provincie en gemeente verdeeld over bouw windmolen
Als het Gemeentefonds regulerend moet werken

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: