Pakjestijd

MAASMECHELEN – De eindejaarsperiode is synoniem voor de pakjestijd. Daarom organiseren de gemeentelijke Cel Economie, Syntra en Stebo voor handelaars en hun personeel een opleiding in inpaktechnieken op dinsdagavonden 9 en 16november in het Ondernemershuis.
Tot 5november inschrijven via 089-76.97.03.

Pakjestijd


Pakjestijd: Raadsel: D’r ligt een dode op de grond en heeft een pakje bij. Wanneer ie dat pakje had geopend leefde ie nog. Wat zat ‘r in dat pakje?

Dan verwachten we deze feestdagen ook uitmuntende in/uitpaktechniek :-)))

Heb je dit verhaal al horen vertellen over een juf van het laatste jaar van de kleuterschool? Het is koud buiten en één van haar kleine deugnieten vraagt haar hulp om zijn botten aan te trekken, en inderdaad het gaat heel moeilijk. Na veel getrek, geduw en heen en weer gesleur zitten de botten rond zijn voetjes en de kleine deugniet zegt : ‘ mijn botten zitten aan de verkeerde voeten juf! ‘ De juf verschiet wanneer ze inderdaad merkt dat de botten aan de verkeerde voeten zitten. Allee… nieuwe kalvarietocht om ze uit te trekken, ze slaagt erin haar kalmte te bewaren tot de botten aan de juiste voeten zitten. En dan zegt de kleine deugniet :’ dat zijn mijn botten niet! ‘ Op dat moment moet ze al haar kalmte aanspreken om hem geen lap tegen zijn oren te geven! Zij probeert zich in te houden, herpakt zich en vraagt hem waarom hij dat niet eerder vertelde. ‘ Goed, allee dan, we trekken ze uit ‘ zegt ze en zet zich weer aan’t werk. De kleine deugniet vervolgt : ‘ Het zijn mijn bo

De kleine deugniet vervolgt : ” Het zijn mijn botten niet, het zijn de botten van mijn broer, maar mijn mama heeft gezegd dat ik ze moet dragen. ”
De juf weent bijna en begint opnieuw aan het lastige her- her-
heraantrekken van zijn botten.
Met een zucht van tevredenheid zet ze uiteindelijk de kleine deugniet rechtop, doet hem zijn winterjasje aan, trekt zijn muts over zijn hoofdje en vraagt hem : ” waar zijn uw handschoentjes? ”

En de kleine deugniet antwoordt : ” Die heb ik in mijn botten gestopt ”

Hoofdpoort Nationaal Park Hoge Kempen krijgt vorm
Europaplein
Liefdesverdriet treft het hart letterlijk
Regenboogposter tegen antihomogeweld
Spicy Maasmechelen
Gratis boek over mijncités
Maasvinster
Extra columbaria
Kennislabo Toerisme Limburg ondersteunt ondernemers
G-Day voor personen met beperkingen
Unizo en gemeente mikken op ‘leisure’
Gemeente start woonraad op

Advertenties

2 reacties»

[…] ring of uw vinger” Pakjestijd Huisonderwijs in Vlaanderen in […]

[…] homo’s kopen draagmoederbaby’s in Amerika. Pakjestijd Kruidvat – con-d’ooms uit de winkel Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: