Wandelen in Nationaal Park

Opheffen wandelpaden Mechels Bos

Opheffen wandelpaden Mechels Bos

Voor inlichtingen kan u terecht bij: NV Mosane – Chantal Barras, Rue de la Chancellerie 2 box 1 B-1000 Brussel, tel. (0)221 332 40

Red het Mechels Bos!

Nieuwsberichten: Jagers claimen nationaal park & Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park

privébos: Prana Resort

(bouw)-over-tredingen: Nationaal park – TVL – Debat over klooster Opgrimbie

Alojz Rak (Belgium) schreef: UNIEK IN DE WERELD, EEN NATIONAAL PARK MET INDUSTRIE GEBIED EN EEN JACHT GEBIED

Via reactie op TownTalk: Landeigenaars … Rangers

Facebook.com: Red het Mechels Bos!

Steunen van Vereniging

Sara Xîv: In het afgelopen jaar heb ik samen met Vrijzinnig Limburg & Wandelclub-DeVlam wandelingen in ons Maasland georganiseerd.
zie daarvoor http://maps.google.be/maps/ms?hl=nl&ie=UTF8&msa=0&msid=115573540648151820383.0004432752ac1445a5f16&t=h&z=12
Wandeling-1: Nationaal park- Mechelse Heide-Mechels Bos
Wandeling-2: Maasvallei
Wandeling-3: Kanaalwandeling- Zuid-Willemsvaart

Op 17/07/2009-Nieuwsblad-Jagers claimen nationaal park
Op Facebook is d’r een groep opgestart Red het Mechels Bos!

Wordt lid en steun de verenigingen.

Grts
Red het Mechels Bos!
Laatst is er bij het begin van het bos bij het stationneke in Eisden en ook op andere plaatsen die toegang geven tot dat stuk bos het volgend bordje geplaatst: “OPHEFFEN WANDELPADEN MECHELS BOS De NV …

Facebook.com: Çavaria

Facebook.com: Çavaria

Het Mechels Bos is grotendeels eigendom van de Brusselse NV Mosane, een nazaat van de mijnmaatschappij die begin vorige eeuw voor dit terrein een concessie bekwam om er bossen aan te planten om ze te gebruiken als mijnhout. Decennia en een juridische procedure later bleek Mosane het eigendomsrecht te hebben en niet de gemeente Maasmechelen.
De Maasmechelse burgemeester Georges Lenssen kondigt een initiatief aan om dit wandelgebied alsnog open te houden. Via internet lopen allerlei initiatieven om de bevolking te sensibiliseren.

Jagers claimen nationaal park

Jagers claimen nationaal park

Privé-ondernemingschap?

– Groep Machiels- De Maasvallei
– N.V. Mosane- Het Mechelsbos ( Nationaal park )
– Sibelco- Mechelse heide ( Nationaal park )
Eén groot Nationaal park diende ’t te worden voor iedereen, niet alleen van de Rangers.

Blijkbaar zijn enkele personen zo bevoorrecht dat alles voor hun is en de bevolking kan uitsluiten.
Het N.P. voor wandelaars ( Nordic Walking ), fietsers, joggers, ruiters, chiro, home Fabiola, Wandelvereniging “De Heikrekels” en alle andere verenigingen deze een activiteit willen organiseren.
Ook kan m’n nog palmcomputer-walking organiseren en dit zelfs met een jacht!

Protest-wandeling (Sara x – 17/07/2009)

Aan de Salamander dienen we samen te komen om te wandelen tegen ’t afbakenen. We kunnen bijvoorbeeld wandelen tot aan de omheining van De Maasvallei waar m’n bungalows wilt bouwen voor vakantie-gangers en wie gaat ’t allemaal onderhouden? ( 750 luxe recreatieve verblijfseenheden en een hotel. & Vakantiepark Mooi Zutendaal 177 nieuwe vakantiewoningen ) Van mijnwerker naar onderhoudswerker?
Liefst een recreatiedomein voor ons allen.

Vereniging (Sara x – 17/07/2009)

Neem alvast contact op met oa Natuurpunt Maasmechelen, ‘DE HEIKREKELS’ MAASMECHELEN. Lid van de ‘Vrije Vlaamse Recreatiesporten v.z.w.’ en je kunt ook eens contact opnemen met (centra morele dienstverlening) Vrijzinnig Limburg op de pauwengraaf.

Vakantie-paradijs (Sara x – 17/07/2009)

Bouw & Wonen – Bouw Prana Resort start aan Nationaal Park Hoge Kempen
garderen-dekker.nl
T’was ook een domein aan Kempense Steenkoolmijn en heden omheind zoals een concentratiekamp.
Zelf ben ik van mening dat de omheining verplaatst dient te worden naar Vilvertstraat-Bekaertlaan daar waar Center Parcs wou bouwen. En t’is een prachtige locatie voor waterwoning, hotel en aan overzijde Vilvertstraat kan m’n paalwoningen bouwen met zicht op Maasmechelen Village.

De jacht gaat verder… (Sara x – 17/07/2009)

Inderdaad ook ik dien dan te wandelen in Mechelse heide en na ’t wandelen in ‘De Maasvallei’, ‘Het Mechels bos’, ‘Mechelse heide’,… Privatisering… is d’r gewoon… Dilsen-Stokkem, Vergunning voor vakantiepark 13 mei 2009 … Op de waterplas komen 80 watervilla’s of paalwoningen, … Sinds de sluiting van enkele grote bedrijven in Lanklaar proberen we kansen te … Ze gaan door met verknoeien! Nieuwsblad: Stof op twintig jaar oude plannen eindelijk weggeblazen 14/05/2009

Opjagen (Sara x – 17/07/2009)

deredactie.be: ‘Oudere werklozen niet gaan opjagen’ 12 juli 2009 … De vakbonden vragen dat kersvers minister Muyters de minister wordt van alle Vlamingen en niet alleen van Voka.

Bladen (Sara x – 17/07/2009)

Van vijgeblad tot eikenblad las ik eens op ’t internet. We zijn allang geen wild meer… d’r is de schoolplicht tot 18 jaar en wanneer we nog wild mochten zijn… workshops, avondschool, cursus, info-bladen, internet, … Dat is een iq-park. Wild in Limburg? In de ardennen meer succes.

Klooster in Koninklijk domein (Sara x – 18/07/2009)

Wie gaat de nonnekes plaatsen in ’t klooster te Opgrimbie? Zodat de jacht kan beginnen…

ietsisme (Sara x – 18/07/2009)

Het ietsisme is concreet het geloof in een metafysische kracht. Ietsisme is een algemene term voor uiteenlopende overtuigingen waarbij mensen ‘aannemen’ dat er ‘iets’ is ‘tussen hemel en aarde’, zonder concreet een welbepaalde religie aan te hangen. ‘ bron: wikipedia Dacht dat bereikt te hebben met Nationaal Park Hoge Kempen Zelf vind ik dat parking-2 terug geopend dient te worden en m’n d’r een brug realiseert naar de overzijde, misschien kan m’n d’r een robot-parking aankoppelen met in de top het uitzicht over… NPHK!

Klooster in Opgrimbie (Sara x – 18/07/2009)

In Opgrimbie (Maasmechelen) ligt d’r een klooster… een art. hierover http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090403_058  “magische reizen” een veel beter project dan het http://www.garderen-dekker.nl/project/121/6/Prana%20Resort.html  want deze wilt dat prachtig gebied vernietigen met vakantie-woningbouw http://spiritualiteit.blog.nl/spiritueel-reizen/2006/03/18/spiritueel_reizen#comment-5445

Gevangenis (Sara x – 19/07/2009)

Vandaag in de media: “Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) is ‘panisch’ op zoek naar nieuwe locaties voor de geplande bouw van extra gevangenissen, zeker nu zijn bouwplannen in Puurs en Dendermonde zijn gestrand.Capaciteit. Het Masterplan Gevangenissen, dat de …“.
Nu kan ik wel schrijven dat het klooster in Opgrimbie geschikt kan zijn voor “gedetineerden met een licht-donker strafblad” of ’t gebied (Prana resort) De Maasvallei in Lanklaar. Deze ‘k zou verplaatsen naar Vilvertstraat-Bekaertlaan, aan Zuid-Willemsvaart… de hoek Vilvertlaan-Bekaertlaan wilt men een “iq-park” bouwen… dat project zou ‘k integreren in Maasmechelen village zoals Velocity en daarop kan m’n een gevangenis bouwen, je kunt d’r ook een “fuckingmachines-project” bouwen aan Vilvertstraat aan de ingang “De Maasvallei” … & Aqua Heaven, Privé Sauna, Beauty, Massage, Wellness, Relax, Anti …

Middeleeuwse jacht (Sara x – 19/07/2009)

Tuurlijk kan m’n middeleeuws-jagen organiseren… je hangt vlaggen en d’r zijn de informatie-borden mbt activiteiten / natuur…
En jagers lid van een schutterij en verder… jagen in Afrika!

Jagers andersbekeken (Sara x – 19/07/2009)

Vandaag in de media: ” Jongensbaby in Antwerpse vondelingenschuif… Moeders voor Moeders heeft gisteren een baby aangetroffen in haar vondelingenschuif in Antwerpen. Het jongetje zou pas twee dagen oud zijn en in goede gezondheid verkeren. De baby verblijft vandaag nog bij de Moeders voor Moeders en verhuist … ” en de jager was? Waar spreekt m’n over de jacht op ouders(chap)? De ouders opsporen en overbrengen naar ’t klooster te Opgrimbie?
Waarom is d’r een tekort aan opvang van ouders in sociale woningbouw?

Jagen in dat perceel (Sara x – 19/07/2009)

Vandaag in de media: OCMW zoekt adoptieouders voor vondeling.
Het OCMW zal een zoektocht starten naar adoptieouders voor de vondeling die gisteren in de schuif van Moeders voor Moeders werd gevonden. Dat zegt voorzitster en voogd Monica De Coninck.

Pleegouders
Volgens de OCMW-voorzitster worden de procedures gevolgd. ” De baby wordt maandag overgebracht naar de kinderkribbe en dan wachten we even af en zoeken we intussen ook pleegouders. Als er geen resultaat is van de zoektocht door het parket naar de ouders zal het op de langere termijn worden geadopteerd”, zegt De Coninck. ”
We weten zeer veel over Maasmechelen village en een nieuwbouw Prana Resort en ’t klooster te Opgrimbie.
Een CAW(=centra algemeen welzijn) met een mogelijkheid… Welkom op de website van het cRZ!
” Het centrum voor relatievorming en zwangerschapsproblemen is een expertisecentrum met een eigen hulpaanbod dat werkt rond ongeplande zwangerschap, tienerzwangerschap, (post)abortus en prenatale diagnose. ” is ongekend.

Bouw-over-tredingen (Sara x – 19/07/2009)

TVL – Debat over klooster Opgrimbie – 18 juli
“Oud-Vlaams minister van leefmilieu Theo Kelchtermans blijft achter zijn beslissing staan om het klooster van Opgrimbie destijds een bouwvergunning te …”
http://www.tvl.be/…/debat-over-klooster-opgrimbie
Hier kan m’n vakantie organiseren… http://spiritualiteit.blog.nl/spiritueel-reizen/2006/03/18/spiritueel_reizen  ?
Zo wordt het gebied toegankelijk… ja, het omgekeerde van…
Het Nieuwsblad – Gemeente Maasmechelen: 30 jan 2009 … Unizo en gemeente mikken op ?leisure?
vraagt men naar meer activiteiten…
d’r is Nordic Walking, De Heikrekels hebben hun wandeling, home Fabiola organiseert d’r activiteit, …
Prana Resort in De Maasvallei … neen!

Ambitieuze vereniging (Sara x – 23/07/2009)

Het Nieuwsblad – Gemeente Lanaken: Ambitieuze vereniging 24/04/2009 … Facebook-Çavaria-discussie- Onderwerp: Verenigingshuis Facebook-Red het Mechels Bos!- Onderwerp: Verenigingshuis … Ambitieuze activiteiten in Mechels Bos Niet iedereen kan de razendsnelle evolutie volgen. Volwassenen zien hun kinderen en kleinkinderen met de computer experimenteren, maar hebben zelf soms … http://www.ithuis.be … gsm met gps-functie: wat mag u verwachten? – Nieuwsflash – Test …Heel wat gesofisticeerde gsm’s zijn tegenwoordig uitgerust met een gps-chip. Wat betekent dat in de praktijk? Is het interessant of niet? www.test-aankoop.be/…/gsm-met-gps-functie-wat-mag-u-verwachten-s586393.htm  … GPS-walking?

Op borden in het stuk bos tussen Eisden-Tuinwijk en de Salamander in Maasmechelen meldt de nv Mosane, de grootste eigenaar van het Mechels Bos, dat het gebied vanaf 1 januari 2010 niet meer toegankelijk is wegens de jacht. Het bos ligt in het Nationaal Park.

Vanaf Nieuwjaar zullen de wandelpaden worden verwijderd, en behoort het gebied niet langer tot het toegankelijke wandelaanbod van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Schepen Michel Vigneron (sp.a) reageert verbaasd op het verbod. “Ik ben ten zeerste verrast door het opheffen van de wandelwegen in een natuurgebied dat behoort tot de afbakening van het Nationaal Park. Niemand heeft ons hierover gecontacteerd, zodat wij als gemeente ook niet hebben kunnen reageren. Uiteraard gaat het hier om een privébos, maar in het verleden waren die altijd toegankelijk voor het publiek. Samen met het Regionaal Landschap Kempen Maasland en andere instanties heeft de gemeente die wandelwegen mee gefinancierd.”

“Wij zijn bekommerd over wat er gaat gebeuren met de fietspaden en een pad voor rolstoelgebruikers achter Fabiola Home. We gaan dit dossier bespreken met RLKM, NPHK en Mosane”, meldt Vigneron.

Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park

Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park

Zomers outfitje
“Oudere werklozen niet gaan opjagen”
Sneltram
Meditatief wandelen in Leiden
Op wandel met gsm of i-pod als gids
‘Open Tuinen’
Sociaal woonproject mikt op laag energieverbruik
Rivierpark in Maasvallei moet meer toeristen lokken
IQ-park
Ambitieuze vereniging
Stof op twintig jaar oude plannen eindelijk weggeblazen
Gezondheids- wandelingen
De mentale macht van de mens
Verenigingen, laat van je horen!
Gaat Maasmechelen Village fors uitbreiden?
Johny Brackez en Chubby winnen Benelux-titel Agility
Eerste stap in realisatie Ecopolis
Zondag opent kruinenpad in waterwingebied Het Greven
De Maasvallei grens Dilsen-Stokkem/Eisden
Informatief & info Maasmechelen
Nationaal park

Advertenties

17 reacties»

  Gesjoemel bij OCMW? « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Burgemeesters geconfronteerd met geweld of bedreigingen OCMW naar de Zoo Pak de échte criminelen aan Gezondheids- wandelingen OCMW wordt Sociaal Huis Openbaar Centrum Maatschappelijk Welzijn […]

  Update « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] berichten: Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Brug versus tunnel Ho.Le.bi start goedbegin […]

[…] Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Spiritualiteit.blog.nl bij Psychometrie-avond van Triskal Training Business spiritualiteit Meditatief wandelen in Leiden Over taal, communicatie en cultuur in het ziekenhuis. Nieuwe computerchip 4 keer sneller dan snelste Intel-chip Test-Aankoop waarschuwt voor “pervers effect” van lagere norm voor gsm-masten Multi media: Gsm’s zijn te complex? Gent krijgt IT-huis Draadloze router […]

[…] Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Heksentoeren in het bos Gidsenwerking […]

  Kiezelfeesten « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] bij Psychometrie-avond van Triskal Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Vlieg feest… en jij ook! SCHIZOFREEN BELGIE Concert in de lucht Feestje van […]

[…] Niet meer wandelen in stuk Nationaal Park Zomers outfitje Outside – Fototentoonstelling Homomonument Tentoonstelling […]

[…] Wandelen in Nationaal Park […]

[…] voeden met spiritualiteit en ethiek Spiritualiteit.blog.nl bij Psychometrie-avond van Triskal Wandelen in Nationaal Park Op wandel met gsm of i-pod […]

[…] Maandag: Be gay for a day? Wandelen in Nationaal Park Wereldrecord doodskisten bouwen staat op 707.335 stuks COC verenigingen bij Dodenherdenking 4 mei […]

[…] HTC Magic: smartphone van Google Economie en techniek voeden met spiritualiteit en ethiek Wandelen in Nationaal Park Peeters II wil samenwerken met het verenigingsleven en het middenveld Over taal, communicatie en […]

  Speelpleinwerking « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] uit het stopcontact trekken als het bliksemt? Maastricht legt tramlijn naar Belgische Lanaken Wandelen in Nationaal Park 3D-forum voor het sociaal-cultureel werk Ambitieuze vereniging Stof op twintig jaar oude plannen […]

  N-VA oprichten « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] Yasmine verkocht op eBay voor 664 euro De juiste baan: leren kiezen vanuit je hart Wandelen in Nationaal Park Processierups zal nooit verdwijnen uit Limburg Combinatorisch woordenraadsel opgelost Ik heb een […]

[…] Schepencollege wil Mechels Bos open houden Wandelen in Nationaal Park Meditatief wandelen in Leiden Op wandel met gsm of i-pod als gids ‘Open Tuinen’ Sociaal […]

[…] komt mee aan het hoofd van wereldassociatie Wandelen in Nationaal Park Op wandel met gsm of i-pod als gids ‘Over de grenzen heen samenwerken’ Unizo en gemeente […]

[…] leeftijdsgrens zorgtoelage Visie op handel 400.000 euro voor projecten in strijd tegen armoede Wandelen in Nationaal Park Europaplein […]

  Openbaar domein « Diversiteit in licht ! wrote @

[…] gaat naar OCMW “We zijn ons bos kwijt” iSociety.be brengt Limburgse verenigingen samen Wandelen in Nationaal Park Stof op twintig jaar oude plannen eindelijk weggeblazen […]

[…] en duisternis ‘Handel en toerisme stoppen niet aan de grens’ Vrijzinnig Limburg op facebook Wandelen in Nationaal Park Bokrijk in boek Roots met taboe in Euroscoop Genk project ‘Mijn’-geschiedenis Honderd […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: