Holebibeweging blij met Vlaamse regeerakkoord

Holebibeweging blij met Vlaamse regeerakkoord

Çavaria (voorheen: Holebifederatie) en Wel Jong Niet Hetero (de landelijke holebi-jeugdkoepel) reageren positief op het Vlaamse regeerakkoord. Wel hopen ze dat er voldoende middelen zullen worden vrijgemaakt om de ambitieuze doelstellingen met betrekking tot holebi’s en transgenders te realiseren.

Het akkoord zegt ondermeer: “Samen met de holebi- en transgendergemeenschap ontwikkelt de overheid een welzijns-, gezondheids-, gezins-, jeugd- en onderwijsbeleid dat actief inspeelt op de specifieke noden en behoeften van de doelgroep. We binden de strijd aan met de stereotiepe opvattingen over holebi’s en transgenders.” Çavaria en WJNH zijn blij dat deze intenties voor het eerst met zoveel woorden in een regeerakkoord staan.

Ook het voornemen om de strijd aan te binden met “genderstereotiepen waar dan ook in de samenleving” wordt geapprecieerd. Çavariawoordvoerder Yvan Brys: “Dit komt tegemoet aan ons nieuwe mission statement: opkomen voor holebi’s en transgenders.”

Uitgebreide Lesbian Pride tijdens Amsterdam Pride
Regering-Peeters II zal bestaan uit negen ministers
Çavaria: Exit Holebifederatie!
Werkgroep buigt zich over vereenvoudigde aangifte
Welke politicus/partij heeft iets gedaan voor de gay rights?

Advertenties

3 reacties»

  Diversiteit in licht ! wrote @

[…] Holebibeweging blij met Vlaamse regeerakkoord […]

[…] verandert? Niet zeuren maar meedoen! Holebibeweging blij met Vlaamse regeerakkoord Regering-Peeters II zal bestaan uit negen ministers Brug versus tunnel Open Monumentendag in […]

[…] Roze Zondag op Kwakoe moderne kunst Vooraankondiging cursus cultuurbeleid  “Oudere werklozen niet gaan opjagen” Sneltram Training Business spiritualiteit Stad lanceert plan om jobs te behouden Holebibeweging blij met Vlaamse regeerakkoord […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: